Skip to main content

Saoedi-Arabië se senior prinse het meer as $600 miljoen se eiendom, seiljagte en kunswerke verkoop, volgens ‘n Wall Street Journal-verslag Sondag. Die koerant beweer die koninklikes probeer om kontant bymekaar te maak om die oudit deur die de facto-heerser, kroonprins Mohammed bin Salman (MBS) te versag.

Mense na aan die prinse het aan die WSJ gesê dat sommige lede van die koninklike familie bates in die buiteland verkoop om kontant te genereer om roetine-rekeninge te betaal, insluitend eiendomsinstandhouding, belasting, personeelsalarisse en parkeergeld vir hul vliegtuie en skepe. Dit het glo gebeur nadat MBS baie van die bronne van geld wat hulle gebruik het om hul buitengewone bestedingsgewoontes te ondersteun, ‘gesluit’ het.

Die 36-jarige kroonprins het voordele vir duisende koninklikes verminder, insluitend elektrisiteitsrekeninge en water in hul Saoedi-paleise. Sulke voordele het honderde miljoene dollars se jaarlikse koste vir die Saoedi-regering beloop. Besteding deur sommige van die koninklikes het $30 miljoen per maand beloop, het die bronne gesê.

“Hierdie mense werk nie; hulle het baie personeel en hulle is bang vir [Prins Mohammad],” het ’n persoon wat vertroud is met die transaksies aan die WSJ gesê. Die prinse wil “kontant in hul agtersak hê en geen sigbare rykdom nie.”

Onder die bates wat onlangs verkoop is, was ‘n Britse landgoed van $155 miljoen, twee seiljagte van meer as 200 voet lank, en Mughal-juwele wat deur ‘n oorlede koning as trougeskenke gegee is, het die bronne gesê. Hulle het ook ‘n herehuis in die Londense Knightsbridge-woonbuurt aangehaal, wat in 2020 deur Saoedi-koninklikes vir ‘n rekord $290 miljoen verkoop is, en ‘n Paryse herehuis langs die Eiffeltoring, wat vir meer as $87 miljoen verkoop is.

Leave a Reply

error: Content is protected !!