Skip to main content

Wanneer die volle geskiedenis van die ANC in die regering eendag geskryf word, sal een van sy grootste bestuursmislukkings Eskom wees en sy versuim om voort te gaan om ononderbroke elektrisiteit aan die mense van Suid-Afrika en sy ekonomie te verskaf.

Dit is ‘n voortdurende mislukking van bestuur wat baie van die ergste aspekte van die landwye beweging wys wat soveel gedoen het om vryheid na hierdie land te bring. Nou is daar ongelukkig meer bewyse dat die politiek van die kwessie vir sommige in die party meer saak maak as om mense werklik te dien deur byvoorbeeld hard te werk om die elektrisiteitskrisis so vinnig moontlik reg te stel.

Dit is die afgelope dae gedemonstreer deur die manier waarop die ANC gereageer het op die situasie waarby die Eskom-raadslid Busisiwe Mavuso en haar interaksie met die Parlement betrokke was.

Verlede week het ons mense en die ekonomie gely onder Fase Vier beurtkrag, met stroomonderbrekings wat ten minste twee keer per dag vir die meeste mense plaasgevind het. Op baie plekke is die infrastruktuur so sleg dat dit eenvoudig nie weer aan kon kom nie. In Eldoradopark het dit tot bittere betogings gelei nadat mense daar langer as ’n week sonder elektrisiteit gelaat is.

Ten spyte van hierdie grimmige werklikheid, was daar geen luide publieke kommentaar nie…

Só skryf Stephen Grootes in Daily Maverick.

Leave a Reply

error: Content is protected !!