Skip to main content

Russiese uitvoere van ru-olie het die hoogte ingeskiet ondanks pogings om energie-aankope van die land deur die VSA en sy bondgenote te verbied, berig die Wall Street Journal met verwysing na data van TankerTrackers.com.

Verskepings van ruolie vanaf Russiese hawens het in die loop van April tot ongeveer 1,6 miljoen vate per dag gestyg, vergeleke met 1,3 miljoen vate per dag wat in Maart aangeteken is; ‘n styging van 300 000 vate per dag, toon die data.

Intussen het soortgelyke data van Kpler, ‘n ander verskaffer van kommoditeitsdata, aan die lig gebring dat die uitvoere gestyg het tot 1,3 miljoen vate per dag in April van ‘n miljoen vate per dag in middel Maart.

Die tenkwaens wat Russiese hawens verlaat het, was glo op pad na “onbekende bestemmings” en Europese oliehandelaars het dit onder die radar aangekoop.

In April tot dusver is na bewering meer as 11,1 miljoen vate deur tenkwaens sonder ‘n beplande roete verskeep ná die begin van Rusland se militêre operasie in die Oekraïne.

Leave a Reply