Skip to main content

Die Britse regering weeg die haalbaarheid van die opening van ‘n nuwe steenkoolmyn om afhanklikheid van Russiese energie te verminder. Dìt volgens ‘n verslag deur die Daily Telegraph.

Volgens die bronne van die publikasie mag Michael Gove, die VK se minister van behuising en streeksontwikkeling, die bou van ‘n nuwe steenkoolmyn in die stad Whitehaven, Cumbria in die noordweste van Engeland, goedkeur. Die projek is oorspronklik ‘n paar jaar gelede aangebied en in Oktober 2020 die groenlig gegee, maar ses maande later het die Britse kabinet van ministers sertifisering tot stilstand gebring en ‘n nuwe hersiening van die projek van stapel gestuur te midde van betogings deur omgewingsbewustes.

Teen die agtergrond van die situasie in die Oekraïne en die ingrypende beperkings wat op Moskou geplaas is, wat die skrap van Russiese steenkoolinvoere teen die einde van die jaar insluit, kan die Britse owerhede egter uiteindelik die projek goedkeur ten spyte van vorige besware, skryf Daily Telegraph. Gove sal na verwagting teen 7 Julie ‘n besluit oor die nuwe myn neem, maar bronne sê dit kan so vroeg as middel Mei gebeur. Volgens die Kabinet sal die myn steenkool vir sleutel-staalmeules voorsien.

As dit goedgekeur word, sal die Whitehaven-projek die eerste nuwe steenkoolmyn in Brittanje in drie dekades wees. Die projek sal fokus op die ontginning van metallurgiese steenkool (met-steenkool), wat in die vervaardiging van staal gebruik word. Tot onlangs was 40% van die Verenigde Koninkryk se steenkoolbehoeftes deur Rusland gedek.

Leave a Reply