Skip to main content

Die terroristegroep Islamitiese Staat (IS, voorheen ISIS/ISIL) het ‘n beroep op sy lede en ondersteuners gedoen om jihad teen Europa en Israel te voer terwyl die Weste afgelei word deur die situasie in die Oekraïne, volgens ‘n aanlynboodskap wat Maandag deur die Times aangehaal is.

Jihadiste moet glo toeslaan terwyl diegene wat die groep as “kruisvaarders” beskou, teen mekaar veg, het IS se nuwe woordvoerder Omar al-Muhajir gesê in die boodskap wat vrygestel is om saam te val met Islam se heilige maand Ramadan.

Die terreurgroep se woorvoerder het volgelinge aangesê om hulself te bewapen, en het ‘n beroep gedoen op ‘n veldtog van wraak vir die dood van leier Abu Ibrahim al Hashimi al Qurayshi – hoewel hy na bewering vroeër vanjaar in ‘n Amerikaanse klopjag vermoor is en nie deur Europeërs of Israeli’s nie.

Die vermoorde ISIS-hoof, wat self die stigter en mede-Amerikaanse aanvalteiken Abu Bakr al-Baghdadi vervang het, is vervang deur Abu Hasan al-Hashimi al-Qurashi, wat na bewering deur sy voorganger gekies is om die groep se volgende leier te word.

Leave a Reply