Skip to main content

Lande van die Groep van Sewe (G7) geïndustrialiseerde nasies sal nie hierdie week die G20-ministers van finansies se vergaderings in Washington DC, wat deelname van Rusland insluit, ten volle boikot nie, het The Washington Post gister berig.

Die Russiese minister van finansies, Anton Siluanov, wat deur Amerikaanse sanksies geteiken is, sal na verwagting vandag die konferensie bywoon.

’n Onbekende amptenaar van die Amerikaanse tesouriedepartement het egter aan die koerant gesê dat Janet Yellen, die minister van finansies, die openingsessie van die G20 sal bywoon om steun te toon vir die Oekraïne se minister van finansies, wat van Kiëf na die konferensie gevlieg het. Yellen wil ook sessies oor Rusland se teenwoordigheid ignoreer, het die amptenaar gesê en bygevoeg dat sy sal druk om Rusland uit globale finansiële instellings te sluit.

Leave a Reply