Skip to main content

‘n Vroulike polisieduiker en haar polisiehond wat aan die SAPD Pietermaritzburg Soek-en-redding (SAR) se duikeenheid verbonde was, het tydens die Natalse vloede hul lewe verloor.

Omstreeks 11:30 Sondagoggend was Sers. Busisiswe Mjwara en K9 Leah in die Msunduzirivier besig met ‘n soektog na drie slagoffers wat vroeër die week verdrink het, toe sy in die moeilikheid beland het.

Volgens berigte het Leah probeer om Sersant Mjwara by te staan ​​toe sy ook probleme ondervind het.

Die lid is per helikopter na ‘n nabygeleë hospitaal geneem, maar is ongelukkig met haar aankoms dood verklaar.

Bykomende lede en hulpbronne van die SAPD se soek-en-redding (SAR)-eenhede in naburige provinsies is ingespan om soek-en-reddingsoperasies te versterk. Die SAPD Airwing-, K9- en polisieduikeenhede sowel as frontliniebeamptes het deel gevorm van regerings-gekoördineerde en gesamentlike pogings om ondersteuning aan geaffekteerde gebiede te versterk.

Leave a Reply