Skip to main content

Rusland se totale buitelandse skuld het in die eerste kwartaal tot sy laagste vlak sedert 2009 gedaal, wat op 1 April $453,5 miljard beloop het, het data van die Bank van Rusland Woensdag getoon. Die skuld het volgens die reguleerder met $26,5 miljard of 5,5% afgeneem.

“Die dinamika van die aanwyser is hoofsaaklik beïnvloed deur die vermindering in buitelandse skuld van ander sektore,” het die sentrale bank gesê.

Die rekord kwartaallikse afname in Rusland se buitelandse skuldvlakke – met $81 miljard – het in die vierde kwartaal van 2014 plaasgevind ná die instelling van Westerse sanksies en die daaropvolgende daling in oliepryse. Die glybaan het vir drie agtereenvolgende kwartale voortgeduur. Die vlak van buitelandse skuld was destyds egter aansienlik hoër as nou, ‘n rekord $732,8 miljard vanaf 1 Julie 2014.

Volgens die Bank van Rusland het die buitelandse skuld van die private sektor (banke en ander sektore) oor die eerste kwartaal van 2022 met $16,2 miljard gekrimp tot $367,4 miljard. Die skuld van staatsadministrasie-liggame en die sentrale bank het met $10,3 miljard tot $86,1 miljard verminder, het data getoon.

One Comment

  • Dries Havenga says:

    Puik beriggewing, soos wat net Afrikaners kan doen, opbou en voortbou dis ons nasie se leuse 👈‼️💪💯

Leave a Reply

error: Content is protected !!