Skip to main content

Die meeste van die kiesers ondervra deur YouGov, ‘n internetgebaseerde marknavorsings- en data-ontledingsmaatskappy, sê dat die Britse premier Boris Johnson uit sy rol moet bedank, dui die resultate van ‘n vinnige opname aan.

Britte is op 12 April gepeil, dieselfde dag waarop Johnson ‘n boete ontvang het omdat hy die streng maatskaplike distansiërende mandaat verontagsaam het wat sy eie regering op die hoogtepunt van die Covid-19-pandemie aan die publiek opgelê het.

YouGov berig dat 57 persent van die respondente sê Johnson moet as eerste minister bedank, terwyl 30 persent sê hy moet in die pos bly, en 13 persent sê hulle weet nie of Johnson moet uittree of nie.

Die resultate van ‘n aparte YouGov-peiling, wat op 8 Maart gehou is, het getoon dat 47% van die respondente sê Johnson moet bedank, met 16% wat geantwoord het dat hy in die rol moet bly, ondanks die feit dat hy die enigste sittende regeringshoof in die geskiedenis van die Britse parlement is om ‘n boete te kry vir die oortreding van die wet. Wanneer dit kom by kiesers wat die konserwatiewe party, wat deur Johnson gelei word, bevoordeel, sê 25% hy moet bedank, teenoor 17% in Maart.

Leave a Reply

error: Content is protected !!