Skip to main content

Die staat se korrupsiesaak teen Jacob Zuma is gister deur regter Piet Koen in die hooggeregshof in Pietermaritzburg uitgestel sodat die oudpresident heroorweging kan kry van die appèlhof se afwysing van sy pogings om die verwydering van prokureur advokaat Billy Downer af te dwing.

Die Nasionale Vervolgingsgesag (NVG) hou voet by stuk dat Zuma se heroorwegingsaansoek “opgemaak” is en deel is van sy Stalingrad-strategie om te verhoed dat hy ‘n verhoor in die gesig staar word, maar Koen het gesê daar is nie voldoende bewyse om daardie bevinding te regverdig nie.

Mandisa Maya, die SCA-president, sal nou moet besluit oor Zuma se heroorwegingsaansoek, wat onder meer aanvoer dat die onrus wat SA aangegryp het nadat hy weens minagting in die tronk gesit is, deels gedryf is deur ‘n “vermeende foutiewe en onregverdige” ConCourt-beslissing.

Leave a Reply