Skip to main content

Die Amerikaanse minister van verdediging, Lloyd Austin, het Maandag sy Indiese eweknie, Rajnath Singh, onthaal en gevra vir nouer militêre bande tussen die lande en ‘n waarskuwing gerig oor die veiligheidsbedreigings wat China en Rusland inhou.

“Ons vergader op ‘n kritieke oomblik in die verdedigingsvennootskap tussen die VSA en Indië,” het Austin aan Singh gesê toe Maandag se samesprekings begin het. Hy het bygevoeg dat Washington en Nieu-Delhi albei glo in ‘n “vrye en oop Indo-Stille Oseaan” wat onderskryf word deur respek vir nasionale soewereiniteit en die oppergesag van die reg, maar “ons staan voor dringende en toenemende uitdagings vir hierdie gedeelde visie.”

Beijing ondermyn veiligheid in die streek deur “dubbelgebruik-infrastruktuur” langs sy grens met Indië te bou en onwettige territoriale aansprake in die Suid-Chinese See te maak, het Austin gesê. “Die Verenigde State staan ​​saam met Indië in die verdediging van hul soewereine belange,” het hy belowe.

Austin het aangevoer dat Rusland, soos China, probeer om “die status quo met geweld te verander,” en bygevoeg: “Rusland se inval in die Oekraïne en die humanitêre verwoesting wat dit veroorsaak het, is blatante pogings om die internasionale orde te ondermyn wat gegrond is in die reëls en die beginsels wat ons deel.”

Leave a Reply