Skip to main content

Die Russiese president Vladimir Poetin het die regering opdrag gegee oor maatreëls vir maatskaplike en ekonomiese ondersteuning van die nasie in die lig van Westerse sanksies. Die presidensiële bevel is Maandag op die Kremlin-webwerf gepubliseer.

Die kabinet van ministers sal na verwagting ‘n aantal wysigings aan wette aanbring om die beskikbaarheid van maatskaplike ondersteuningsmaatreëls te verhoog. Wysigings moet  aangebring word om ‘n toename in die beskikbaarheid van ondersteuningsmaatreëls vir gesinne met kinders, wie se inkomste na 1 Maart aansienlik afgeneem het, te verseker.

Die regering het ook opdrag gekry om teen die einde van die jaar ‘n spesiale prosedure in te stel vir die assessering van die behoeftes van gesinne wat deur werkverliese geraak is. Boonop sal die Kabinet ‘n vermindering van armoede in die land in 2022 moet verseker, terwyl dit terselfdertyd inkomste-ongelykheid verminder. Die regering sal teen 15 Junie aan die president verslag doen oor die werk wat tot hiertoe gedoen is en daarna kwartaalliks.

Die regering moet “teen 25 April die beskikbaarheid van voldoende hoeveelhede noodsaaklike goedere, medisyne en mediese toestelle op die binnelandse mark verseker”, lui die presidensiële bevel.

Boonop is wetstoepassingsagentskappe en die Ministerie van Noodsituasies opdrag gegee om ‘n “verdere vermindering van die regulatoriese en administratiewe las op besigheid” te verseker. Die staatshoof het gesê hy ag dit nodig om steun vir entrepreneurs se projekte te verhoog, en het ‘n ooreenstemmende opdrag gegee “om die toewysing van bykomende federale begrotingsfondse te verseker” hiervoor.

Poetin het ook gevra vir ‘n evaluering van verlaagde tariewe van versekeringspremies vir klein en mediumgrootte ondernemings met betrekking tot werknemersbetalings. ‘n Meganisme van infrastruktuurbegrotingslenings moet ook goedgekeur word vir meer doeltreffende gebruik van sulke krediete.

Teen 1 Julie sal Poetin ‘n verslag verwag oor maatreëls om die sosio-ekonomiese situasie in die land se streke te stabiliseer.

Poetin het onder meer die regering en die Sentrale Bank opdrag gegee om die moontlikheid te ondersoek om betalings op lenings en op huurooreenkomste vir Russiese vervoer waarop in die buiteland beslag gelê word, uit te stel. Hulle moet ook oorweeg om die hoeveelheid kontant wat vir Russiese vervoermaatskappye beskikbaar is vir verpligte uitgawes in die buiteland te verhoog.

Daarbenewens het die president die regering gevra om die prosedure vir versekeringsbetalings ingevolge kontrakte te vereenvoudig vir die vleigtuie waarop in die buiteland beslag gelê is.

One Comment

  • Eugene says:

    Putin ervaar nou wat met Hitler gebeur het tydens die 2de wêreldoorlog, toe by ook so gedemoniseer is, asook die hele Duitse volk.

Leave a Reply