Skip to main content

Rusland het die belasting op koringuitvoer verhoog tot $101,4 per ton van 13 tot 19 April, het die land se Ministerie van Landbou Vrydag aangekondig.

Dit is die eerste keer dat Rusland sy koringuitvoerbelasting tot meer as $100 verhoog het, berig die media. Die heffing styg al vir vier weke in ‘n ry nadat dit nege weke voor die stygings eintlik gedaal het.

Die ministerie het ook die uitvoerbelasting op gars en mielies tot onderskeidelik $75,4 en $70,6 per ton verhoog.

Volgens Alexander Korbut, die visepresident van die Russiese Graanunie, sal Russiese graan-uitvoertariewe waarskynlik verder groei.

“Hulle het gestyg oor geopolitieke risiko’s en oor die slegte situasie met die stand van wintergewasse in die Verenigde State. Alhoewel dit lyk of die situasie nou verbeter en pryse geleidelik daal, is enige radikale daling onwaarskynlik [en] ons nader uitvoerpryse van $400 per ton. Daarom is dit heel natuurlik dat die tarief aansienlik hoër as die huidige een sal wees,” het hy aan die Interfax-nuusagentskap gesê.

Koringpryse het verlede maand tot hoogtepunte gestyg te midde van vrese vir ‘n moontlike ontwrigting in graanvoorrade as gevolg van Rusland se voortgesette militêre operasie in die Oekraïne. Albei lande is die wêreld se grootste koringverskaffers, wat verantwoordelik is vir sowat 30% van wêreldwye uitvoere.

Leave a Reply