Skip to main content

China bespoedig pogings om sy kernarsenaal uit te brei, aangesien Beijing ernstig bekommerd is oor die bedreiging wat die VSA inhou, het die Wall Street Journal Saterdag berig.

Volgens die koerant het die Chinese leierskap ‘n strategiese besluit geneem om die land se kernarsenaal te versterk lank voor die huidige konflik in die Oekraïne. Die jongste gebeure in Europa, sowel as die toenemend konfronterende retoriek tussen Beijing en Washington oor Taiwan, het egter tot ‘n versnelling van die program gelei. Die Journal het tot hierdie gevolgtrekkings gekom op grond van inligting wat verkry is van die gebruiklike anonieme bronne wat “met verskeie agentskappe wat betrokke is by veiligheidskwessies” in China werk, maar nie een van hulle is “direk betrokke by die opstel van kernkragbeleid nie.”

As verdere bewys van sy aansprake, noem die verslag ook satellietbeelde van meer as 100 vermoedelike missielsilo’s in een van China se westelike streke, waar verhoogde aktiwiteit bespeur is. Die koerant vermoed dat hierdie fasiliteite China se nuwe langafstand-DF-41-missiel kan berg, wat in 2020 in gebruik geneem is. Hierdie tipe missiel kan ‘n kernplofkop dra en is in staat om die Amerikaanse vasteland te bereik, lui die verslag.

Leave a Reply