Skip to main content

Clare Daly, ‘n Ierse parlementslid, het verkose EU-verteenwoordigers daarvan beskuldig dat hulle “onsself in die voet skiet” deur die instelling van sanksies teen Rusland te steun, en het gewaarsku dat die verwerping van energie-invoer uit Europa se grootste land sal lei tot “rampspoedige inflasie, vinnige energiekoste en ‘n geskiedkundige afname in lewenstandaarde,” terwyl dit nie daarin slaag om Moskou af te skrik nie.

Daly het Woensdag die EU-parlement toegespreek. ‘n Dag voordat dit gestem het om “‘n onmiddellike volle verbod op Russiese invoer van olie, steenkool, kernbrandstof en gas te ondersteun,” het Daly die sanksies wat die blok tot dusver ingestel het, veroordeel as ondoeltreffend teen die Kremlin en moontlik “katastrofies” vir Europeërs.

“Hoe gaan die nie-verkoop van Kerrygold-botter aan Rusland enige Oekraïense lewens red? Hoe gaan die koop van besmette Amerikaanse gas die oorlog stop?” het sy uitgeroep, met verwysing na die Amerikaanse vloeibare aardgas (LNG) wat deur Washington aan Europese kopers aangebied is, al is dit teen ‘n hoër koste as Rusland se produk.

“Dit sal natuurlik nie, want nêrens het sanksies ooit daarin geslaag om ‘n militêre aanval te beëindig of regimeverandering te bewerkstellig nie.”

“Wat hulle gedoen het, is om ekonomiese verwoesting te ontketen … wat toenemend deur die burgers van Europa betaal word, mense wat massiewe energieprysverhogings, inflasie en ‘n katastrofiese afname in hul lewenstandaarde in die gesig staar. Praat daarvan om onsself in die voet te skiet.”

Terwyl die EU-kommissie beplan om sy afhanklikheid van Russiese fossielbrandstowwe teen 2030 tot nul te verminder, wil ‘n meerderheid van die parlementslede hê dat die blok verder moet gaan, en het 513-22 gestem vir Donderdag se resolusie wat ‘n totale energie-embargo op Rusland vra. Alhoewel dit nie bindend is nie, is die resolusie aanvaar, selfs terwyl regerings regoor Europa hul burgers aangesê het om gereed te maak vir energierantsoenering en skerp stygings in lewenskoste, en nadat inflasie in die eurogebied verlede maand ‘n hoogtepunt van 7,5% bereik het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!