Skip to main content

Die Hoof Uitvoerende Beampte (HUB) van Tesla en SpaceX, Elon Musk, het die wêreld se rykste persoon geword, volgens Forbes-tydskrif se jongste lys miljardêrs wat Dinsdag gepubliseer is.

Musk is vir die eerste keer ooit bo-aan die wêreld se lys van miljardêrs. Op 11 Maart was die sakeman na raming $219 miljard werd, nadat sy fortuin die afgelope jaar met $68 miljard gestyg het te midde van ‘n styging van 33% in die aandeelprys van sy elektriese voertuigvervaardiger Tesla.

Musk se netto waarde is $48 miljard meer as die fortuin van Jeff Bezos, wat vir die eerste keer in vier jaar na die tweede plek geval het weens ‘n daling van 3% in die voorraad van sy kleinhandelreus Amazon. Boonop het die miljardêr na bewering sy liefdadigheidskenkings verhoog, wat $6 miljard van sy netto waarde weggevee het.

Die Franse luuksegoedere-magnaat Bernard Arnault het in die derde plek op die ranglys beland, met ‘n geraamde fortuin van $158 miljard. Die LVMH-hoof het glo die afgelope jaar $8 miljard by sy fortuin gevoeg.

Volgens Forbes se berekeninge is die wêreld se miljardêrs ‘n geraamde $12,7 triljoen werd, wat $400 miljard minder is as in 2021.

Die hele lys sluit 2 668 mense in, met 735 van hulle uit die VSA en 607 van China. Die aantal Russiese miljardêrs op die lys is 83.

Leave a Reply

error: Content is protected !!