Skip to main content

’n Groep wetenskaplikes het die waarskuwings van Stephen Hawking geïgnoreer met planne om die aarde se ligging aan moontlike buiteruimtelike lewensvorme te openbaar.

Die Beacon in the Galaxy (BITG)-projek bevat nie net ’n naakprent van ’n man en vrou nie, maar dit onthul ook inligting oor ons sonnestelsel, DNS en die Arecibo-radioteleskoop. Die wetenskaplikes van die potensiële FAST- en SETI-projekte het oënskynlik die waarskuwing van die beroemde fisikus aan die Universiteit van Cambridge, Stephen Hawking, van die hand gewys.

In 2015, by die bekendstelling van die Breakthrough Listen – ‘n $100 miljoen-projek om na intelligente uitheemse kommunikasie in die heelal te soek – het Hawking gewaarsku teen die uitreik na buiteruimtelike lewe.

Hy het gesê: “As jy na die geskiedenis kyk, was kontak tussen mense en minder intelligente organismes dikwels uit hul oogpunt rampspoedig, en ontmoetings tussen beskawings met gevorderde versus primitiewe tegnologieë het sleg gegaan vir die minder gevorderde.”

Die kosmoloog het verduidelik dat vreemdelinge “ons dalk nie as meer waardevol sal sien as wat ons bakterieë sien nie.”

Leave a Reply