Skip to main content

Die sjokoladevervaardiger Ferrero het ‘n verskoning uitgereik nadat groepe van sy Kinder-eiers die naweek, net weke voor Paasfees, herroep is.

‘n Ondersoek gelei deur die Britse Gesondheidsekerheidsagentskap en ander nasionale openbare gesondheidsorganisasies het ‘n verband gevind tussen Kinder Surprise-eiers en ‘n onlangse uitbreking van salmonella regoor die land, wat na bewering byna 50 mense, insluitend kinders, geraak het.

Die Europese Sentrum vir Siektevoorkoming en -beheer (ECDC) en die Europese Voedselveiligheidsowerheid het ook gesuggereer dat die uitbraak wat deur voedsel oorgedra word, deur die sjokoladeprodukte veroorsaak word. Die Rapid Alert System for Food and Feed het ‘n kennisgewing uitgereik waarin gewaarsku word dat salmonellagevalle in Frankryk, Duitsland, Swede en Nederland opgespoor is; hierdie boodskap is egter sedertdien uit die publieke oog verwyder namate ondersoeke voortduur.

Leave a Reply