Skip to main content

Die Bank van Rusland het hierdie week goudaankope hervat, maar nog belangriker, die reguleerder doen dit teen ‘n vaste prys van 5 000 roebels ($ 59) per 1 gram tussen 28 Maart en 30 Junie, wat die moontlikheid verhoog dat Rusland na die goudstandaard sal terugkeer vir die eerste keer in meer as ‘n eeu.

As dié land die volgende stap neem om sy kommoditeite vir roebels te verkoop, kan hierdie gekombineerde skuiwe groot implikasies vir die roebel, die Amerikaanse dollar en die wêreldekonomie hê.

Die Bank van Rusland se stap om die roebel aan goud te koppel en kommoditeitsbetalings aan die roebel te koppel, is ‘n paradigmaskuif wat die Westerse media nog nie regtig begryp het nie. Wanneer die domino’s val, kan hierdie gebeure op verskillende maniere weerklink. Verhoogde vraag na fisiese goud. Ontploffing in die papiergoudmarkte. ‘n Herwaardeerde goudprys. ‘n Verskuiwing weg van die Amerikaanse dollar. En verhoogde bilaterale handel in kommoditeite tussen nie-Westerse graafskappe in ander geldeenhede as die Amerikaanse dollar.

Leave a Reply