Skip to main content

China het besluit om visums vir ‘n aantal Amerikaanse amptenare te beperk in reaksie op soortgelyke maatreëls wat Washington vroeër vandeesmaand ingestel het oor beweerde menseregtevergrype.

“Die Chinese kant het besluit om vergeldende visumbeperkings op sekere Amerikaanse amptenare in te stel wat leuens oor die kwessie van menseregte versprei, sanksies teen China ingestel het en China se belange benadeel het,” het Wang Wenbin, die woordvoerder van die Chinese ministerie van buitelandse sake, gister gesê. Wang het gesê die stap is gemaak “om die soewereiniteit, veiligheid en ontwikkelingsbelange van die VRC te beskerm”.

Die woordvoerder beweer dat die VSA valse voorwendsel van menseregtekwessies gebruik het om by die binnelandse sake van China in te meng, Beijing te diskrediteer en druk op Chinese amptenare uit te oefen. Wang het verklaar dat sulke optrede ‘n ernstige skending van die basiese beginsels van internasionale reg en internasionale betrekkinge is.

Leave a Reply

error: Content is protected !!