Skip to main content

Sakeliga, ‘n sakegroep, vra dat individue en maatskappye moet opstaan teen die nuwe toestand van rampregulasies wat die minister van samewerkende regering en tradisionele sake (Cogta), Nkosazana Dlamini-Zuma, wil instel.

“Sakeliga verwerp die jongste regulasies wat onder die ramptoestand voorgestel word wat nou poog om ondoeltreffende en onnodige maatreëls onwettig in plek te hou, selfs nadat die (reeds onwettige) ramptoestand opgehef is.

“Met die promulgasie van die voorgestelde regulasies sou die minister ultra vires optree – dit wil sê buite die perke wat deur die wet vir haar gestel word. Sy mag nie voortgaan om magte te gebruik wat ingevolge die ramptoestand verleen is nadat die ramptoestand opgehef is nie.

“Die gepaste en wettige optrede vir die regering is om die toestand van ramp heeltemal te laat vaar, saam met alle regulasies wat daarvolgens gemaak word en alle alternatiewe regulasies wat bedoel is om dit te vervang,” het die groep gesê.

“‘n Regering wat ‘n vernietigende pad soos hierdie inslaan, moet weet dat besighede hulle teëstaan, nie net in die belang van die herstel van werksgeleenthede vir miljoene mense wat deur inperking geteister is nie, maar fundamenteel om ‘n florerende ekonomie en samelewing te herbou wat verwoes is deur dekades van staatsonbevoegdheid en skadelike beleid.”

Leave a Reply