Skip to main content

Suid-Afrikaanse wynuitvoere na China het meer as verdubbel en ons wynmakers produseer selfs wyne spesifiek vir Chinese smake.

China het in 2020 ’n tarief van 212% op Australiese wyne gelas, en dit het tot voordeel gestrek van Wes-Kaapse wynmakers.

“Australië het in 2019 $1 miljard se wyn na China uitgevoer, met ‘n dominante markaandeel van ongeveer 40% van alle ingevoerde wyn. Daar was natuurlik ‘n groot gaping om te vul en die Suid-Afrikaanse kategorieë het voordeel daaruit getrek,” het Marcus Ford, die Asiese markbestuurder vir Wines of South Africa, wat alle plaaslike wynuitvoerders verteenwoordig, aan VOA gesê.

“Ons uitvoere na China het dus oor daardie tydperk verdubbel en die momentum blyk steeds sterk te wees,” het hy bygevoeg en opgemerk dat Suid-Afrika verlede jaar 458 miljoen rand ($31 miljoen) se wyn na China verskeep het, ‘n 59% toename op die vorige jaar.

Leave a Reply