Skip to main content

Wladimir Poetin, wat in ‘n ‘harde’ televisietoespraak uit die Kremlin byna drie weke na Moskou se inval gepraat het, het gewaarsku dat die Weste ‘diegene wat hul geld hier verdien, maar daar woon’ as ‘n ‘vyfde kolom’ sal gebruik om ‘ons samelewing te verdeel’.

‘Ek oordeel nie diegene met villas in Miami of die Franse Riviera nie. Of wat nie sonder oesters of foie gras of sogenaamde ‘geslagsvryhede’ kan klaarkom nie. Die probleem is dat hulle geestelik dáár bestaan, en nie hier, met ons mense, met Rusland nie,’ het hy gesê.

‘Die Weste sal probeer om staat te maak op die sogenaamde vyfde kolom, op verraaiers … om ons samelewing te verdeel .. om burgerlike konfrontasie uit te lok … om te streef om sy doel te bereik. En daar is een doel – die vernietiging van Rusland.’

Hy het beweer dat die konflik bloot ‘n voorwendsel was vir die Weste om sanksies in te stel omdat ‘hulle net nie ‘n sterk en soewereine Rusland wil hê nie’. Hy sê ook alhoewel die Weste daarop aangedring dat die ‘militêre operasie’ in die Oekraïne volgens plan verloop, hul troepe eintlik vasgeval het aan die buitewyke van Kiev.

Sy woorde in die toespraak eggo ook dié van Zelensky: ‘ons veg vir ons soewereiniteit en die toekoms van ons kinders’.

Leave a Reply

error: Content is protected !!