Skip to main content

Nasionale Tesourie het deur sy RSA Kleinhandeleffekte-eenheid ‘n nuwe en opwindende effektespaarproduk geskep in ‘n poging om Suid-Afrikaners aan te moedig om te spaar.

Die RSA Retail Savings Top Up Bond-produk, het die tesourie gesê, is in reaksie op “‘n groot aanvraag deur die publiek vir ‘n meer bekostigbare RSA Retail Savings Bonds-produk”.

Die departement het gesê die Top Up Bond sal op 1 April 2022 aan die publiek bekendgestel word.

“Die produk is gerig op jonger beleggers, wat minder geneig is om groot bedrae geld te belê, wat hulle in staat stel om vanaf so min as R500 te begin spaar, met die opsie om hul belegging so gereeld as wat hulle wil aan te vul, met ’n minimum van R100 enige tyd oor die beleggingstermyn.

“Enige individu met ‘n geldige RSA ID-nommer en ‘n bankrekening binne die Republiek kan begin belê. Informele groepe, soos sosiale klubs en stokvelle, wat op maandelikse saamgevoegde spaargeld werk, sal in aanmerking kan kom om in die RSA Retail Savings te belê deur hul woonarea en bewys van bankbesonderhede in die naam van die informele groep te verskaf,” het die tesourie gesê.

Leave a Reply

error: Content is protected !!