Skip to main content

Vir die eerste keer in die geskiedenis van Jacob Zuma se stryd met sy korrupsie-aanklaers, het die staat verkies om nie dokumente in te dien om sy teenkanting teen die oudpresident se jongste appèlaanbod te verduidelik nie – wat effektief die appèlhof se besluit versnel.

Mthunzi Mhaga, die woordvoerder van die nasionale vervolgingsgesag (NVG), het Vrydag aan News24 gesê: “Ons sal die petisie om verlof tot appèl teenstaan ​​aangesien ons glo daar is geen vooruitsigte op sukses op appèl nie en ons staan by regter Piet Koen se uitspraak.”

Zuma het die SCA gevra vir die reg om Koen se afwysing van sy “spesiale pleit”-aansoek – waarin hy die verwydering van aanklaer Billy Downer weens beweerde vooroordeel en wangedrag gevra het – te betwis, asook sy saak dat getuies geroep moet word om te getuig oor die ‘mishandeling’ wat hy beweer hy onder die staat gely het (as deel van daardie “spesiale pleit”-aansoek).

Leave a Reply

error: Content is protected !!