Skip to main content

Die Optimum-steenkoolmyn is gebruik as ‘n “industriële-sterkte geldwasserymasjien” om die opbrengs van misdade – teen mense soos Transnet en Eskom – te herwin om die berugte Gupta-familie se uitgestrekte ryk te finansier, het die Noord-Gautengse hooggeregshof in Pretoria gehoor.

Dinsdag was die eerste dag van ‘n verhoor van ‘n aansoek om ‘n bewaringsbevel wat deur die Nasionale Vervolgingsgesag (NVG) gebring is, wat, indien toegestaan, effektief die verkoop van die Optimum-steenkoolmyn en -terminaal wat al meer as vier jare nou in sakeredding is, sal stop.

Die NVG, verteenwoordig deur Matthew Chaskalson, het aan die hof vertel hoe die myn deur skelm-bekomde geld gefinansier is en verder gebruik is om geld te was wat deur onwettige bedrywighede besmet is en hoe die sake voor die hof “spruit uit die episentrum van staatskaping”.

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!