Skip to main content

Washington oorweeg dit om Indië te sanksioneer oor Nieu-Delhi se aankope van Russiese wapens, het ‘n senior amptenaar van die Staatsdepartement aan die Kongres gesê. Die VSA plaas ook druk op Indië om bande met Moskou te sny oor die huidige konflik in die Oekraïne.

President Joe Biden “kyk baie noukeurig” na of die VSA sanksies teen lande wat Russiese militêre hardeware koop, moet implementeer of laat vaar, het Donald Lu, die assistent-minister van buitelandse sake vir Suid-Asiatiese aangeleenthede, aan die Senaat gesê.

Indië het onlangs S-400-lugverdedigingstelsels van Moskou gekoop, wat in stryd is met ‘n 2017 Amerikaanse wet genaamd Countering American Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA), wat aanvaar is in reaksie op bewerings van Russiese inmenging in Amerikaanse verkiesings.

“Ek kan jou verseker dat die administrasie die CAATSA-wet sal volg en daardie wet ten volle sal implementeer,” het Lu aan wetgewers gesê.

Turkye, ‘n NAVO-bondgenoot, is in Desember 2020 onder CAATSA goedgekeur en uit die F-35-vegprogram verban omdat hulle S-400’s van Rusland gekoop het.

Oor die afgelope paar maande was die VSA in ‘n “fel stryd” met Indiese amptenare, het Lu gesê, met Biden self sowel as die minister van buitelandse sake, Antony Blinken, wat Nieu-Delhi gedruk het om ‘n duideliker standpunt in te neem teen Rusland se optrede, berig Russia TV, ‘n nuuskanaal wat nou oral verban word.

Indië het reeds bestellings van MiG-29-vegvliegtuie, helikopters en tenkwapens van Rusland gekanselleer, het Lu gesê, maar die VSA wil graag hê dit moet meer doen.

Indië neem ook deel aan die Quadrilateral Security Dialogue, ‘n groep wat die VSA, Japan en Australië insluit en daarop gemik is om China teë te werk.

Leave a Reply

error: Content is protected !!