Skip to main content

Wetstoepassingsowerhede moet senior ANC-leiers, insluitende Jacob Zuma, Gwede Mantashe en Nomvula Mokonyane, ondersoek oor korrupsie-aanklagte wat verband hou met die inherent korrupte maatskappy Bosasa, het waarnemende hoofregter Raymond Zondo in deel 3 van sy verslag van die staatskaping-ondersoek gevind.

Bewyse voor die staatskaping-ondersoek toon dat oudpresident Jacob Zuma ongeregverdigde voordeel getrek het vanaf ‘n party wat by staatskontrakte baat gevind het en gehoop het om verder voordeel te trek, het waarnemende hoofregter Raymond Zondo in Deel 3 van sy verslag van die staatskaping-ondersoek bevind. Dit het uitsluitlik gefokus het op aantygings van korrupsie teen wyle Gavin Watson se maatskappy, Bosasa.

Zondo het in sy belangrikste bevindings teen Zuma tot nog toe gesê daar is ‘n redelike vooruitsig dat die voormalige president oortredings gepleeg het ingevolge die Wet op die Voorkoming en Bekamping van Korrupte Aktiwiteite (Precca). Hy het aanbeveel dat wetstoepassingsowerhede die saak verder neem.

Zondo het in sy verslag van 942 bladsye uiteengesit hoe Bosasa inherent korrup is en gesê daar was prima facie korrupsiesake teen Zuma, ANC-voorsitter Gwede Mantashe en oudminister Nomvula Mokonyane, wat almal voordele van die maatskappy ontvang het wat ten minste R2. 37-miljard in staatskontrakte tussen 2000 en 2016, berig Greg Nicolson in Daily Maverick.

Leave a Reply