Skip to main content

Die Mthatha Gespesialiseerde Handelsmisdaadhof het die 36-jarige Gcobani Mntumni gister tot ses jaar direkte gevangenisstraf gevonnis vir bedrog en geldwassery.

Mntumni, wat ‘n finansiële beampte by die Mbashe-munisipaliteit was, het bankrekeninge wat aan sy broers en susters en vriende behoort by die munisipaliteit se betaalstaat gevoeg. Die munisipaliteit het die spookwerknemers betaal en die bedrieglike aktiwiteite is in Maart 2015 ontdek. Die munisipaliteit het ‘n totale verlies van meer as R304 000-00 gely.

Die saak is by die Valke se Ernstige Kommersiële Misdaad Ondersoek in Mthatha aangemeld vir ondersoek. ’n Lasbrief vir Mntumni se inhegtenisneming is deur die hof uitgereik en hy is dadelik in hegtenis geneem. Sy broers en ‘n vriend is ook in hegtenis geneem en die aanklagte teen hulle is later teruggetrek.

In Maart 2015 is Mntumni op borgtog vrygelaat. Hy het op 23 Februarie 2022 ná talle hofverskynings skuld beken. Hy is gister tot 10 jaar gevangenisstraf gevonnis en vier jaar van sy vonnis is opgeskort.

Leave a Reply

error: Content is protected !!