Skip to main content

Die ANC se subkomitee vir internasionale betrekkinge sal na verwagting die boek na Naledi Pandor, die minister van internasionale betrekkinge en samewerking, vandag tydens ‘n vergadering gooi nadat sy die woede van president Cyril Ramaphosa ontketen het vir ‘n verklaring waarin sy vra dat Rusland onmiddellik aan die Oekraïne moet onttrek.

Mense in die ANC binnekringe het gesê Ramaphosa het Pandor die vrypas gegee om ‘n persverklaring oor die aangeleentheid uit te reik voordat hy by ‘n vergadering aangesluit het, maar was verstom toe die verklaring vrygestel is.

Sedert sy terugkeer Donderdag uit Kinshasa, het Ramaphosa dit duidelik gestel dat hy beslis nie kant in die konflik sal kies nie.

Pandor het namens Suid-Afrika ’n verklaring uitgereik waarin daar geëis word dat Rusland aan die Oekraïne moet onttrek.

Baie Suid-Afrikaners voel egter dat haar verklaring hulle nie verteenwoordig nie en dat die regering nie by die konflik betrokke moet raak nie. Dié situasie het baie Suid-Afrikaners laat vra “na watter Suid-Afrika” Pandor in haar verklaring verwys het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!