Skip to main content

Busisiwe Mkhwebane, die openbare beskermer, se ondersoek na haar geskiktheid om die amp te beklee, gaan voort al probeer sy om die proses in die wiele te ry.

Sy het eergister in skrywes van haar prokureurs af aan Nosiviwe Mapisa-Nqakula, die speaker van die Nasionale Vergadering, en Richard Dyantyi, die voorsitter van die artikel 194-ondersoek, gevra dat die besluit om haar te ondersoek herroep moet word.

Haar prokureurs hoop dat ‘gesonde oordeel’ aangaande haar versoek hier ter sprake sal kom

Die LP’s wat die ondersoek hanteer, het Mkhwebane se versoek van die hand gewys, aangesien haar ‘aansoek om terugtrekking’ nog nie ingedien is nie. Daar is dus gevolglik niks wat komitee verhinder om voort te gaan met die ondersoek nie.

‘n Senior parlementêre regsadviseur, Siviwe Njikela, het onthul dat hulle sowat ‘n uur voor gister se 14:00-vergadering ‘n tweede brief van Mkhwebane se regspan ontvang het wat volhard met die voorstel dat die proses uitgestel word hangende die bepaling van die herroepingsvonnis, al is dit nie ingedien nie.

Leave a Reply

error: Content is protected !!