Skip to main content

Die Europese Unie (EU) het sanksies teen lede van die regerende Zanu-PF-party hernu en die regering se wapenvervaardigingsmaatskappy, die Zimbabwe Defence Industries, bygevoeg, skaars twee dae nadat president Emmerson Mnangagwa van ‘n hoëprofielberaad by die multilaterale organisasie se hoofkwartier in Brussel teruggekeer het. Mnangagwa was in België en het ‘n korporatiewe beraad tussen die EU en die Afrika-unie bygewoon.

Die EU het die versuim deur die Zimbabwiese regering om sy menseregterekord te verbeter, verwerp, maar het sanksies teen die vise-president Constantino Chiwenga, Zimbabwe se weermagbevelvoerder, generaal Valerio Sibanda en die voormalige presidentsvrou Grace Mugabe opgehef.

EU-sanksies teen Zimbabwe is vir die eerste keer in 2002 ingestel in reaksie op ‘n raadsbeoordeling dat die destydse president Robert Mugabe se regering betrokke was by ernstige skendings van menseregte, sowel as skendings van die vryheid van mening, vryheid van assosiasie en vryheid van vreedsame vergadering volgens allAfrica.

Leave a Reply

error: Content is protected !!