Skip to main content

Die georganiseerde kriminele netwerke wat die Staatsveiligheidsagentskap gekaap en verlam het deur parallelle intelligensiestrukture op te rig en meer as R1,5 miljard tussen 2008 en 2018 geplunder het, bly steeds stewig in die spioenasie-organisasie gevestig.

Ten spyte van verskeie pogings om die uitgebreide kriminele netwerke uit die SSA se hoofkwartier buite Pretoria af te breek en te verdryf, bly hulle stewig ingebed, hoofsaaklik danksy oudminister Ayanda Dlodlo.

Toe Dlodlo in 2019 die minister van staatsveiligheid geword het, het sy die skorsings van verskeie senior bestuurders opgehef en die afdanking van sommige werknemers wat van grootskaalse bedrog, geldwassery en korrupsie beskuldig word, teruggetrek, het News24 onthul.

Leave a Reply

error: Content is protected !!