Skip to main content

Gesamentlike pogings om korrupsie binne die burgerlike samelewing en staatsdepartemente uit te roei, het positiewe resultate opgelewer tydens ‘n geïntegreerde gesamentlike hofgedrewe operasie waarby verskeie departemente betrokke was, insluitend die SAPD se gespesialiseerde eenhede soos Kubermisdaad, Misdaadintelligensie en Provinsiale Kommersiële Misdaadondersoeke sowel as die Departement van Vervoer.

Die SAPD se Operasie Vura, wat in Julie 2021 deur die Wes-Kaapse provinsiale speurders se kommersiële misdaadondersoek in samewerking met misdaadintelligensie en die Wes-Kaapse departement van vervoer as ‘n hofgedrewe inisiatief begin is, het uitgeloop op die inhegtenisneming van nege (9) verdagtes tussen die ouderdomme van 34 en 61 verlede vrydag.

Hierdie arrestasies sluit in werknemers van die Oudtshoorn Verkeersdepartement asook die eienaar en werknemers verbonde aan ‘n plaaslike Bestuurskool gebaseer in Oudtshoorn. Hierdie arrestasies spruit uit geheime operasies wat oor ‘n tydperk gedoen is gebaseer op bewerings dat die gearresteerdes almal deel vorm van ‘n georganiseerde sindikaat waardeur leerling- en/of bestuurslisensies aan aansoekers uitgereik is in ruil vir betaling, met behulp van die plaaslike bestuurskool.

Gewapen met deursoek- en beslaglegging-lasbriewe, het die geïntegreerde span op die Oudtshoorn-bestuurslisensiekantore sowel as huise van geïdentifiseerde verdagtes toegeslaan om die arrestasies uit te voer. Ná die arrestasies het hulle ook beslag gelê op ‘n Mercedes 14 ton-vragmotor, ‘n sedan-motorvoertuig, selfone, rekenaartoerusting en ‘n onbekende bedrag kontant, alles wat direk met die onwettige transaksies verband hou.

Die verdagtes wat almal in polisie-aanhouding is, is geskeduleer om vandag hul eerste hofverskyning in die Oudtshoorn-landdroshof te maak. Weens die omvang van die misdrywe wat gepleeg is, sal borgtog beslis teëgestaan ​​word. Die beskuldigdes staan ​​tereg op aanklagte wat verband hou met, maar nie beperk nie tot, die Oortredings van die Padverkeerswet, Bedrog, Korrupsie en Oortreding van POCA wat neerkom op geldwassery.

Leave a Reply

error: Content is protected !!