Skip to main content

President João Lourenço, wat in September 2017 in diens gekom het, het besluit om korrupsie en plundering van die staatskas uit te roei. Sy pogings het goeie vrugte afgewerp met die herwinning van meer as VS $11 miljard geplunderde fondse wat in Brittanje, Switserland, Singapoer en Bermuda versteek was.

Die president het ‘n teenkorrupsie-aksie van stapel gestuur om bates te verhaal wat hy vermoed het onder sy voorganger, voormalige president Jose Eduardo dos Santos, se administrasie verduister is.

In 2020 het José Filomeno dos Santos, die seun van die voormalige president, die eerste lid van die voormalige eerste familie geword wat vervolg is as deel van ‘n anti-korrupsie-veldtog wat deur die president gelei is.

Isabella dos Santos, aangewys as Afrika se rykste vrou, en wat die dogter van die voormalige president is, is ook deur die Internasionale Konsortium van Ondersoekende Joernaliste in hul verslag “Luanda Leaks” aangewys omdat sy na bewering haar sakeryk op korrupte wyse laat groei het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!