Skip to main content

17 Februarie 1962

Op 17 Februarie 1962 is die sokkerwedstryd tussen die Lourenco Marques (Mosambiek) klub Desportive en Durban City Football Club (Suid-Afrika) afgelas. ’n Lourenco Marques-koerant het berig dit was omdat geen kleurlingspelers tydens die wedstryd toegelaat sou word om te speel nie.

Luidens ’n berig deur Cape Times het die spanne se lede self besluit om nie aan die wedstryd deel te neem nie.

‘n Boodskap wat ‘n aand voor die afskop in Durban ontvang is, sê die bestuurder van Durban City, Norman Elliot: “Die Portugese Oos-Afrika-regering het die span toestemming geweier om te reis, tensy hulle ‘n kleurlingspeler kon saamneem.” Dit is hier duidelik dat die kwessie van die Portugese span insluitend kleurlingspelers deur die Suid-Afrikaanse regering geopper is. Dit was nog altyd ‘n voorwaarde wat deur die Suid-Afrikaanse regering gestel word vir enige buitelandse span wat deur alle sportkodes deur Suid-Afrika toer. Die Portugese Oos-Afrika-regering het, soos baie ander, besluit om Desportivo se toer na Suid-Afrika te kanselleer omdat bruin spelers nie toegelaat word om deel te neem nie.

 

Verwysings

Anon, (1962), ‘Portugal weier om in Durban te speel’, uit Cape Times, 17 Februarie, (Beskikbaar by Nasionale Biblioteek van Suid-Afrika, Kaapstad-kampus) bl 1.

Leave a Reply

error: Content is protected !!