Skip to main content

Suid-Afrika is in vir ‘n ‘goeie nuus’-begroting volgende Woensdag weens die baie groot verwagte inkomsteoorskryding van tussen R160 miljard en R180 miljard, het Isaah Mhlanga, Alexander Forbes se hoofekonoom, gister gesê.

Die inkomsteoorskryding sal ‘n laer fiskale tekort tot gevolg hê as wat ‘n jaar gelede geprojekteer is. Dit het ook twee beduidende risiko’s vir die fiskus verminder wat veroorsaak word deur die regering se oorbesteding aan die loonrekening vir staatsamptenare en die verlenging van die R350-toelaag vir maatskaplike verligting van nood, aangesien die regering genoeg fondse gehad het.

Ten spyte van die verbeterde prentjie, het Mhlanga gewaarsku dat SA ‘n uitdagende globale omgewing in die gesig staar, waar verwag word dat groei stadiger sal gebeur en inflasie sal styg.

Leave a Reply

error: Content is protected !!