Skip to main content

Die voormalige minister van gesondheid, Zweli Mkhize, is geruk deur ‘n nuwe korrupsieskandaal terwyl sy ANC-presidensiële veldtog momentum begin kry het.

Mkhize se politieke profiel in KwaZulu-Natal het ‘n hupstoot gekry nadat sleutelgroepe, insluitend tradisionele en godsdienstige leiers, sy ANC-presidentskandidaatskap in die komende regerende party se nasionale konferensie onderskryf het.

‘n Week gelede het sakelui in Pietermaritzburg Mkhize as ‘n swartbemagtigings-kampioen gehuldig ná sy verskyning by ‘n sakefunksie in Msunduzi.

Mkhize word verbind met die Digital Vibes-kommunikasie-tenderskandaal van R150 miljoen.

Nou berig die Daily Maverick dat Mkhize verbind word met korrupsie waarby die Werkloosheidsversekeringsfonds (WVF) betrokke is.

Die verslag lui dat ‘n maatskappy wat deur die bekende PIC-handelaar Lawrence Mulaudzi besit word, in 2018 R5,9 miljoen in ‘n oordragprokureur se rekening betaal het vir ‘n luukse meenthuis wat deur Mkhize se ZLM Trust gekoop is. Die trust het die eiendom in Februarie 2021 vir net meer as R6 miljoen verkoop.

“Mulaudzi se maatskappy, Blackgold Oil and Gas, het die betaling gemaak slegs een dag nadat hy ‘n fooi van R47,5 miljoen in die sak gesteek het vir ‘adviserende’ werk oor die R1,37 miljard PIC/UIF-transaksie,” lui die Daily Maverick-verslag.

Tydens die Digital Vibes-sage is dit onthul dat Digital Vibes opknappingskoste betaal het by ‘n ander meenthuis wat deur Mkhize se trust besit word.

Leave a Reply

error: Content is protected !!