Skip to main content

14 Februarie 2018

President Jacob Gedleyihlekisa Zuma het op 14 Februarie 2018 sy bedanking met onmiddellike effek aangekondig, ná jare se skandale en interne geskille. Die regerende African National Congress (ANC) het Zuma (75) formeel gevra om te bedank, maar hy het aanvanklik geweier en gesê hy verstaan ​​nie hoekom hy aangesê word om uit te tree nie. Die party het toe verklaar hy sal voortgaan om ‘n mosie van wantroue teen hom onderneem, en dit is die besluit wat daartoe gelei het dat Zuma uiteindelik gekies het om te bedank.

Die geleentheid is regstreeks deur die Suid-Afrikaanse Uitsaaikorporasie (SAUK) uitgesaai. Zuma se bedanking het gevolg op ‘n koukusvergadering van die African National Congress (ANC) oor die aangeleentheid. “Ek sal aanhou om die mense van Suid-Afrika en die ANC te dien. Ek sal my lewe daaraan wy om aan te hou werk vir die uitvoering van die beleide van ons organisasie. Die ANC moet nooit in my naam verdeel word nie. Ek het dus tot die besluit gekom om as president van die republiek met onmiddellike effek te bedank.”, het Zuma in sy amptelike verklaring gesê.

Die party het verklaar dat dit ‘n pynlike en moeilike besluit was om te neem. Die speaker van die Nasionale Vergadering, Baleka Mbete het sy bedankingsbrief ontvang. Die nuwe president van Suid-Afrika, Cyril Ramaphosa, is op 15 Februarie 2018 om 14h00 verkies.

Verwysings

ENCA (2018) MOET LEES: Jacob Zuma se bedankingsbrief,[aanlyn] Beskikbaar by www.enca.com/south-africa/must-read-jacob-zumas-resignation-letter [Besoek: 19 September 2019] .

Eye Witness News (2018)Jacob Zuma se bedanking verwelkom[aanlyn] Beskikbaar by ewn.co.za/2018/02/15/jacob-zuma-s-resignation-welcomed [Besoek: 19 September 2018].

Leave a Reply

error: Content is protected !!