Skip to main content

Die Gautengse hooggeregshof in Johannesburg het Brandon-Lee Thulsie gister tot agt jaar gevangenisstraf en sy broer, Tony-Lee Thulsie, tot elf jaar gevangenisstraf gevonnis vir terrorismeverwante misdade wat na bewering tussen 2015 en 2016 plaasgevind het.

Die verhoorafwagtende tyd terwyl die beskuldigdes in aanhouding was, vanaf die datum van arrestasie, sal as tyd uitgedien beskou word. Hulle is ingevolge die Wet op Vuurwapenbeheer onbevoeg verklaar om die vuurwapens te besit. Dit is nadat hulle op Maandag, 7 Februarie 2022 skuld beken het ná ‘n intensiewe vervolging-geleide ondersoek deur die lede van die Valke se Misdaad-teen-staat-span binne Ernstige Georganiseerde Misdaadondersoek van die Direktoraat vir Prioriteitsmisdaadondersoek.

Die tweeling is in 2016 in ‘n multidissiplinêre operasie aan die Wes-Rand gearresteer op bewerings van die beplanning van aanvalle op die Amerikaanse ambassade, die Britse Hoë Kommissaris en Joodse instellings in Suid-Afrika. Albei beskuldigdes het probeer om Suid-Afrika te verlaat om by die jihadistiese terreurgroep die Islamitiese Staat in Irak en die Levant (ISIL) aan te sluit. Die ondersoek het ook aan die lig gebring dat die tweeling met ‘n man bekend as Abu Harb saamgesweer het om terreurdade in Suid-Afrika uit te voer.

Leave a Reply

error: Content is protected !!