Skip to main content

Die Departement van Justisie hoop om na konsultasie die proses te begin om die seksbedryf wettig te maak.

Tans word die koop en verkoop van seksuele dienste in Suid-Afrika gekriminaliseer, terwyl diegene in die sektor nog baie min beskerming en min ondersteuning het.

Organisasies het gevra dat daar ontslae geraak word van strawwe wat sekswerk kriminaliseer om werkers veilig te hou teen geweld en diskriminasie en hopelik vir hulle volle menseregte in Suid-Afrika te waarborg.

Die adjunkminister in die departement van justisie, John Jeffery, sal na verwagting nog verskeie vergaderings met verskillende sektore van die samelewing hê, insluitend godsdienstige organisasies en tradisionele leiers.

Die pandemie het ‘n paar gebreke in die kriminalisering van sekswerk aan die lig gebring nadat die sektor nie onder die inperking kon werk nie. Werkers het geen staatsondersteuning ontvang nie omdat hulle nie as wettige bydraers tot die ekonomie erken is nie.

Leave a Reply

error: Content is protected !!