Skip to main content

Twee maatskappye met hul direkteure is gedagvaar om in die Pretoria Gespesialiseerde Handelsmisdaadhof te verskyn vir beweerde belastingontduiking met betrekking tot die tender vir persoonlike beskermende toerusting (PPE) van ongeveer R10.3 miljoen.

Daar word beweer dat ‘n farmaseutiese maatskappy en ‘n rekeningkundige firma, albei in Brooklyn, Oos van Pretoria, versuim het om te registreer vir Belasting op Toegevoegde Waarde op EAT’s wat in April 2020 aan die Departement van Gesondheid in Limpopo verskaf is.

Die farmaseutiese maatskappy het na bewering ‘n betaling van ongeveer R10,3 miljoen ontvang en het versuim om die belasbare R800 000 vir die tydperk by die Suid-Afrikaanse Inkomstediens (SAID) te verklaar.

Die saak is by die Valke se Ernstige Korrupsie Ondersoek in Pretoria aangemeld vir verdere ondersoek.

Die ondersoekspan het die verdagtes in Florida Park en in Krugersdorp opgespoor. Hulle verskyn 25 Maart 2022 in die hof.

Leave a Reply

error: Content is protected !!