Skip to main content

Die voormalige president, Jacob Zuma, wil verskeie argumente lewer in die Pietermaritzburgse hooggeregshof om te vra dat sy mislukte pleit aangaande die wapentransaksiesaak deur die Hoogste Appèlhof aangehoor word.

Zuma se opsies om in die hof te verskyn is aan’t kwyn, maar sy uitmuntende toepassing van die Stalingrad-verdediging hou hom steeds staande. Dit sluit in die pogings om te verhoed dat verdere getuienis in die aangeleentheid wat tans voor die hof voorgelê word, te laat getuig, die wet te bevraagteken en ‘n private vervolging te voer teen die hoofaanklaer in die saak, advokaat Billy Downer, berig Des Erasmus vir Daily Maverick.

Zuma word daarvan beskuldig dat hy tussen 1995 en 2004, 791 betalings, altesaam R4,1 miljoen, van sy voormalige finansiële adviseur/ekonomiese adviseur Schabir Shaik en Shaik se maatskappye ontvang het om die Franse wapenvervaardiger Thales, beskuldigde nommer twee, te help om winsgewende verdedigingskontrakte van die regering te bekom as deel van die land se multimiljardrandse wapentransaksie van 1999.

Leave a Reply

error: Content is protected !!