Skip to main content

Die Wet op Eiendomspraktisyns tree vandag in werking.

Volgens Tony Clarke, die voorsitter van die Eiendomsbesigheidseienaars van Suid-Afrika (Rebosa), is dit ‘n welkome stap in die regte rigting vir ‘n bedryf wat voorheen deur onduidelike en dikwels swak geïmplementeerde wetgewing geteister is.

“Die PPA ruim baie van die grys areas in die vorige wetgewing uit. Ons sien regtig uit na die duidelikheid wat dit bring, tesame met die bykomende beskerming wat dit aan verbruikers bied deur ‘n formele wetgewing te maak oor prosesse wat ons al ‘n geruime tyd as die beste praktyk beskou het.”

Clarke het ‘n paar van die sleutelveranderinge wat deur die nuwe wet ingestel word, uiteengesit.

Een van die belangrikste nuwe verbruikersbeskermings, volgens Clarke, is die nou verpligte insluiting van ‘n omvattende eiendomsdefekte-openbaarmakingsdokument vir beide eiendomsverkope en –verhurings, berig BusinessTech.

Leave a Reply