Skip to main content

Oor 100 dae van vandag af sal Statistieke Suid-Afrika ‘n bevolking en behuising sensus onderneem. Sensus 2022 skop af op 2 Februarie volgende jaar.

Dit sal die vierde bevolkingtelling wees sedert 1994. Stats SA sal ongeveer 165 000 tydelike veldpersoneel van regoor die land werf vir veldwerkaktiwiteite wat data-insameling, klerklike, administratiewe en ander rolle insluit.

Registrasie by die Stats SA Werwingsdatabasis is nou oop en sal aan die einde van 2021 sluit.

“Dit is ‘n belangrike mylpaal aangesien ons ons planne vir Sensus 2022 finaliseer. Ons sal tydelike veldpersoneel werf, die land in opsommingsgebiede dissekteer, veldwerkers oplei en ‘n openbare bewusmakingsveldtog ontplooi,” het statistikus-generaal Risenga Maluleke gesê.

Die 2020-rondte van bevolking- en behuisingsensusse is deur die Statistiek Kommissie goedgekeur tydens hul 46ste sitting, maar weens die wêreldwye COVID-19-pandemie, moes die sensus uitgestel word na Februarie 2022. Stats SA het die groen lig gekry vanaf die Statistieke Raad en die Sensus Advieskomitee om voort te gaan met Sensus 2022 en aktiwiteite in verband hiermee sal oor die volgende 100 dae afskop.

Leave a Reply