Skip to main content

President Cyril Ramaphosa is ‘n sterk waarskuwing deur die presidensiële ekonomiese adviesraad gegee om nie ‘n permanente basiese inkomstetoelaag te implementeer nie weens die risiko’s wat dit vir die land inhou en die skade wat dit aan ekonomiese groei en werkskepping sal aanrig.

Die raad het ook die deskundige verslag wat deur die Departement van Maatskaplike Ontwikkeling aangevra is – wat tot die gevolgtrekking gekom het dat ‘n basiese inkomstesteuntoelaag volhoubaar is vir die ekonomie – gekritiseer en gesê dat sy verslag tegnies gebrekkig is, die risiko’s erg onderskat het en ingedien moet word vir portuurbeoordeling.

Die presidensiële ekonomiese adviesraad is ‘n groep hooggeplaaste onafhanklike kundiges wat deur Ramaphosa gekies is, wat slegs en direk aan hom rapporteer.

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!