Skip to main content

Eskom sal eenheid 2 van die Koeberg-kernkragstasie vandag afsit vir ‘n ‘normale hervulling en instandhoudingsonderbreking’ wat vir vyf maande sal duur.

“Dit sal die 25ste brandstofonderbreking op eenheid 2 wees sedert ingebruikneming en sal ook die vervanging van die eenheid se drie stoomopwekkers sien. Tydens hierdie onderbreking sal die reaktordrukvatkop, wat die kernbrandstof huisves terwyl die stasie in werking is, ook vervang word,” het Eskom in ‘n verklaring gesê.

Daar is gesê dat die Koeberg-eenheid 1-onderbreking, wat ‘n soortgelyke tyd sal duur, later in die jaar sal volg waartydens die eenheid 1-stoomopwekkers ook vervang sal word; sy reaktordrukvatkop is etlike jare gelede vervang.

Die Koeberg-eenhede, teen 920 MW elk, is die grootste opwekkingseenhede op die Afrika-kontinent, het die staatsmaatskappy gesê. “Die Koeberg-onderbrekings word op tye van die jaar beplan wanneer die impak op die algehele elektrisiteitsvoorsiening so ver moontlik tot die minimum beperk word.

“Die uitgebreide onbeskikbaarheid van die eenhede weens die beplande lang onderbrekings beteken wel dat die elektrisiteitstoevoerstelsel gedurende die komende jaar onder bykomende druk kan wees.”

“Dit gaan ‘n lang, maar nodige onderbreking wees – die eerste in sy soort vir Koeberg. Ons personeel is voorbereid en toegewyd om geskiedenis te maak deur die sukses van hierdie projek te verseker,” het Riedewaan Bakardien, Eskom se kernkragbeampte, gesê.

Anders as ander soorte kragstasies, waar brandstof bygevoeg kan word om voort te gaan om krag op te wek, word die brandstof by ‘n kernkragstasie binne ‘n reaktorvaartuig verseël, wat elke 15 tot 18 maande oopgestel word vir hervulling, het Eskom gesê.

“Dit is ook ‘n tyd wanneer die stasie sekere vereiste inspeksies op toerusting sal uitvoer en meer indringende instandhouding sal doen wat nie uitgevoer kan word wanneer die eenheid aanlyn is nie, het dit gesê.

Leave a Reply

error: Content is protected !!