Skip to main content

Die waarnemende hoofregter Raymond Zondo sê dit “sal jammer” wees as daar nie opgetree word in reaksie op Lindiwe Sisulu, die minister van toerisme, se ongegronde aanvalle op swart regters, wat sy – sonder verwysing na ’n enkele uitspraak – daarvan beskuldig het dat hulle “geestelik gekoloniseer” is.

Dae nadat waarnemende hoofregter Raymond Zondo die eerste staatskaping-ondersoekverslag aan president Cyril Ramaphosa oorhandig het, het Sisulu geskryf dat “die hoë vlak van ons regstelsel” beset is deur “hierdie geestelik gekoloniseerde Afrikane, wat skaar by die wêreldbeskouing en ingesteldheid van diegene wat hul voorvaders onteien het”.

Terwyl Zondo geweier het om te reageer op vrae oor die tydsberekening van Sisulu se artikel, het hy beklemtoon dat aanvalle op die regbank dikwels gekoppel is aan pogings om die legitimiteit van hul besluite te ondermyn.

Leave a Reply

error: Content is protected !!