Skip to main content

Die tussentydse raad van die Suid-Afrikaanse Lugdiens (SAL) het gesê hy sal al die aanbevelings van die staatskapingsverslag implementeer en daarna diegene aanpak wat enige geld van die lugdiens verduister het.

Die eerste gedeelte van die verslag – wat vrygestel en aan president Cyril Ramaphosa oorhandig is – handel breedvoerig oor beweerde korrupsie, bedrog en plundering by die staatsbeheerde lugredery en sy filiale, SAL Technical (SAAT) en SA Express. Die tussentydse direksie het gesê hy sal “alle stappe doen” wat nodig is om die bates en geld wat verloor is deur die SAL te verhaal as gevolg van die beweerde korrupsie en bedrog wat in die verslag uiteengesit word.

Die Staatskapingskommissie het korrupsie binne die SAL ondersoek. ‘n Sleutelgebeurtenis was toe voormalige voorsitter Dudu Myeni versuim het om voor die liggaam te verskyn. Myeni was ‘n bekende ondersteuner van oud-president Jacob Zuma en haar verwydering uit die omstrede lugredery was een van vele pogings om die lugdiens winsgewend te maak, ‘n probleem wat talle regerings reddingsboei vereis het.

Leave a Reply