Skip to main content

Die Mosselbaai-hawe se 2021/22-vaartseisoen sal amptelik op Saterdag, 15 Januarie, afskop met die aankoms en nooiensvaart van die MSC Orchestra-vaartuig, wat onder MSC Cruises bedryf word.

Sy sal omstreeks 07:00 met 1 000 passasiers en 925 bemanningslede aankom nadat sy by die Kaapstadse hawe aangedoen het. Sy sal om 18:00 wegvaar van die pragtige stad om die volgende dag Port Elizabeth se hawe aan te doen.

“Die Cruise Liner Tourism is in lyn met Transnet Nasionale Hawe-owerheid se visie om die hawe in ‘n Smart People’s Port te omskep.

“Die vaartseisoen bied ‘n groot hupstoot vir nie net Mosselbaai se toerisme-ekonomie nie, maar ook die Tuinroete-distrik in die breë,” het Port of Mossel Bay se hawebestuurder, Dineo Mazibuko, gesê.

As die poort na die Tuinroete, is die hawe van Mosselbaai ideaal geleë om oproepe van internasionale vaartuie te lok en te geniet, wat toeriste bring om Suid-Afrika se avontuurhoofstad en een van die aantreklikste streke in die land te verken, berig IOL.

Die streek spog met bergroetes en -passe, blou kuslyne, inheemse woude, die wêreldbekende Roete 62 en die bakermat van menslike kultuur.

Transnet Nasionale Hawe-owerheid werk ook nou saam met die betrokke belanghebbendes om die Mosselbaai-hawe as ‘n toeristehawe te posisioneer.

“Die Mosselbaai Waterfront sal help om die hawe van Mosselbaai ‘n selfs groter aantrekkingskrag aan hierdie pragtige kuslyn te maak, met ‘n waterfront vir gemengde gebruik wat kleinhandel-, kommersiële en industriële fasiliteite kan insluit,” het sy bygevoeg.

 

 

Toekomstige hawe-ontwikkelingsplanne sluit ook die ontwikkeling van ‘n fasiliteit in wat vaartuigpassasiers in staat sal stel om direk op die kaai af te vaar, in plaas daarvan om per veerboot te arriveer. Die hawe sal die vaartuig, sy kaptein en sy bemanning amptelik verwelkom deur ‘n gedenkplaat en ‘n geskenk aan die vaartuigkaptein, kaptein Ciro Pinto, te oorhandig.

Die hawe van Mosselbaai sien uit daarna om die Europa 2 op 12 en 26 Februarie en Silver Whisper op 26 Februarie te verwelkom.

Leave a Reply

error: Content is protected !!